Speeldag 22

Oostakker -1ste Elftal : 3-5

Winst voor de Klauwaarts op Oostakker na een thriller die er helemaal geen mocht zijn, want geel-zwart stond 0-3 voor aan de rust! In de 1e helft ging het spel goed over en weer en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Grootste verschil was dat Bassevelde wel scoorde en Oostakker zijn kansen niet benutte. Laurenz bracht ons na 7 min. voor met een prachtig afstandsschot, kluit in de bovenhoek. Niels, Sander en Sven kregen ook kansen, maar de bal ging er niet in. Oostakker deed eveneens zijn best, tot 3 keer toe doelpoging binnen enkele seconden, gelukkig voor ons vonden ze de netten niet. Na 40 min. verdubbeling van onze voorsprong na goed voorbereidend werk van Buckie en Robin scoorde zowaar onze captain Dave. Op slag van rust maakte Robin er 0-3 van met een mooie solo. Match gespeeld denk je dan, maar niets was minder waar. De Klauwaarts kwamen heel slap uit de kleedkamer en Oostakker waren nu de leeuwen. Een grote keure spatte nog op de paal, maar even later ging een afstandsschot wel binnen:1-3. De thuisploeg tapte moed en luttele minuten later al 2-3, maar de scheids had voorafgaand wel moeten fluiten voor een vuile fout op Laurenz ipv het spel te laten doorgaan! Geel-zwart was even het noorden kwijt en liet zich wegdrukken. Michiel redde ons eerst nog, maar het onwaarschijnlijke gebeurde toch, 3-3 na wel heel slap verdedigen bij ons. Ongeloof bij de geel-zwarte aanhang, dit kon toch niet waar zijn??? Even zag het er zelfs naar uit dat Oostakker erop en erover ging gaan, maar Bassevelde herpakte zich gelukkig. De ingevallen Jarne Van Hecke (weer een debuut voor eigen jeugd in fanion) gaf een verre pas naar Buckie die Sven zocht in de box, bal werd in extremis door Oostakker over eigen doel gewerkt. Op de daaropvolgende corner scoorde Buckie de 3-4, maar scheids had hands gezien en het feestje ging niet door. Het werd een prangende slotfase, niet voor hartlijders, met een niet gefloten penalty voor de Klauwaarts en een vrije trap van Nick nog van lijn gehaald. In blessuretijd verloste Sander ons toen hij het puike werk van Nick in de box hard in midden van het Oostakkerse doel pegelde: 3-4 en dolle vreugde en vooral opluchting bij alle geel-zwarten op en naast het terrein. Sven stelde de moeizame zege nog wat veiliger door even later de 3-5 te maken. Zwaar bevochten overwinning voor Bassevelde en weer stapje dichter naar de titel. Goed terug gevochten, Klauwaarts, maar het moet zeker niet elke week zo’n thriller zijn! Volgende week weer vol aan de bak thuis tegen Vinderhoute!